2021

Στο τέλος κάθε χρονιάς και πριν την αρχή της επόμενης, είναι συχνό φαινόμενο να θέλουμε να κάνουμε έναν απολογισμό για όσα συνέβησαν.Με αυτόν τον τρόπο,, μπορούμε να ξεκινήσουμε τη καινούργια χρονιά με φρέσκο μυαλό, καλή διάθεση, δημιουργικότητα αλλά και καινοτόμες ιδέες που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας! 

Είναι αδιαμφισβήτητα μια διαφορετική δραστηριότητα που μπορείτε να δοκιμάσετε με τα παιδιά σας τις επόμενες ημέρες . Μπορείτε να το προσπαθήσετε με μικρότερα ή μεγαλύτερα παιδιά και με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, μπορείτε να γράψετε ή να ζωγραφίσετε τον απολογισμό σας. Σίγουρα είναι  μια δραστηριότητα που μπορείτε να προσαρμόσετε όπως προτιμάτε! 

Οφέλη του απολογισμού στα παιδιά

Ένας απολογισμός μπορεί να λειτουργήσει θετικά στα παιδιά μας σε πολλούς τομείς. 

Κάτι πολύ σημαντικό και βασικό στο οποίο βοηθά ένας απολογισμός είναι η επίτευξη των στόχων τους. Μελετώντας όσα πετύχανε μέσα σε μια χρονιά θα τους δώσει την έμπνευση που χρειάζονται για να ξεπεράσουν τα δημιουργικά όρια τους!

Ένας άλλος σημαντικός τομέας στον απολογισμό είναι η αξία της προσπάθειας. Ως βοηθοί στον απολογισμό τους, εάν δούμε πως μπλοκάρουν μπορούμε να τους βοηθήσουμε αναδεικνύοντας στιγμές που προσπάθησαν για κάτι. Έτσι, θα μάθουν πόσο σημαντικό είναι να προσπαθούν ξανά και ξανά, αναγνωρίζοντας την ενέργεια που καταθέτουν στους στόχους τους. 

Επιπλέον, ρίχνοντας μια ματιά στη χρονιά που πέρασε, μπορούμε να εντοπίσουμε μαζί τους ορισμένες συμπεριφορές ή τακτικές που μπορούν να αλλάξουν. Έτσι, εντοπίζοντας αλλαγές θα μπορέσουν να τις χρησιμοποιήσουν ως εφόδια για την καινούργια χρονιά. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να λειτουργούμε ως καθοδηγητές ώστε τα παιδιά να εντοπίσουν μόνα τους και με την κρίση τους ό,τι θέλουν να αλλάξουν.

Όλα αυτά βέβαια πρέπει να απαντούν κάπου, σε ερωτήσεις που θα θέσουμε οι ίδιοι! Γι’ αυτό και ένας απολογισμός είναι ιδιαίτερα προσαρμοστικός αφού μπορούμε να τον φτιάξουμε όπως θέλουμε με βάση τις ανάγκες και προτιμήσεις μας.

Μερικές ιδέες για απολογισμό

Μπορούμε να κάνουμε έναν απολογισμό με μολύβι και χαρτί . Αν θέλουμε όμως να γίνουμε ακόμη πιο δημιουργικοί με τη ξεχωριστή μας δραστηριότητα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρώματα και να σχεδιάσουμε. Για παράδειγμα, μια χρωματιστή κλίμακα μπορεί να είναι η βαθμολογία που θα δίναμε στη περασμένη χρονιά.

Από την άλλη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτοκόλλητα για να αξιολογήσουμε τη χρονιά που πέρασε, για να θέσουμε τους στόχους μας, για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις μας!

Αν χρειαστείτε  εξοπλισμό για τον απολογισμό σας, το The Wonder Room θα βρείτε τα πιο όμορφα και πολύχρωμα stationery items για να σας βοηθήσουν στην οργάνωση και τη δημιουργικότητά σας!

Ανακαλύψτε τα εδώ και οργανώστε σήμερα το δικό σας απολογισμό με τα παιδιά σας!

Δοκιμάστε κάτι καινούργιο φέτος τα Χριστούγεννα, δεν έχετε παρά να κερδίσετε χρόνο με τα παιδιά σας, με μια διαφορετική δραστηριότητα που ποιος ξέρει, ίσως γίνει παράδοση της οικογένειας για κάθε τελευταίες μέρες του χρόνοι. 

tag:Wonder Wall