WONDER WALL HEADER (3) copy

Την Μεγάλη Πέμπτη παραδοσιακά βάφουμε κόκκινα αυγά και φουρνίζουμε πασχαλινά κουλουράκια, φέτος όμως αποφασίσαμε να μην κάνουμε τις παραδοσιακές συνταγές και να αποφύγουμε τη ζάχαρη (ας αφήσουμε τα σοκολατένια αυγά των νονών να κάνουν τη «δουλειά» αυτή). 

Βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή στο blog Babygram και τα μπισκότα μας βγήκαν τέλεια και guilt-free! 

Υλικά:

- 125 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

- 125 γρ. μέλι 

- 1 αυγό 

- Μισή κουταλιά του γλυκού υγρή βανίλια Μαδαγασκάρης

- 270 γρ. βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 30 γρ. cranberry σε σκόνη (εάν θέλετε να γίνουν κόκκινα)

Εκτέλεση: 

Ανακατεύουμε το βούτυρο με το μέλι, όταν ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το αυγό και την υγρή βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και την σκόνη cranberry (εάν την χρησιμοποιήσετε). 

Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, τυλίγουμε τη ζύμη μας με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. 

Όταν περάσει ο χρόνος, πλάθετε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλετε είτε με κουπάτ είτε σε πλεξούδες για το κλασικό πασχαλινό σχέδιο. 

Ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς για 12-18 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος)

Η συνταγή αυτή είναι μοναδική γιατί μπορεί να αποτελέσει ο καμβάς για να φτιάξετε ότι κουλουράκια θέλετε. 

Προσθέστε ξύσμα πορτοκαλιού, κομματάκια σοκολάτας και ότι άλλο θέλετε και το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα τέλειο.

tag:Wonder Wall